Book foredrag med Emil2017-05-17T10:51:34+00:00

Det blev noget med at sejle (Jorden rundt med Havana)

Siden Emil blev født, har han været med til søs. Som 10-årig blev han skipper i egen optimistjolle, og i mange år var Emil elite-kapsejler, indtil han som 23 årig kastede fortøjningerne for, sammen med sin 20-årige lillebror Theis, at drage ud på en 3 år lang jordomsejling.

Det blev en rejse sammen med mange gode venner, men resten familien af familien, Mikkel, Marian og lillebror Alfred var også med i perioder. Turen blev til tv-serien ”Kurs mod fjerne kyster”, som mange danskere fulgte med i over 4 sæsonen på TV2.

I Emils foredrag ”Det blev noget med at sejle” bliver man taget med på en rejse over de store oceaner og til klodens fjerneste afkroge. Men det er lige så meget en fortælling om at tage ud som en ung mand og skulle bære et stort ansvar som skipper, blive klogere på verdenen og sig selv, og vende hjem med glæden over at eje sin egen tilværelse.

I sit foredrag viser Emil billeder og tv-klip fra jordomsejlingen med Havana, og fortæller også de historier der ikke var med på TV.

Book et foredrag med Emil

Samarbejde til søs

At være skipper på et lille sejlskib, 24 timer i døgnet, 365 dag om året og gøre det 3 år i træk, giver en masse erfaring. I foredraget ”Ledelse til søs” vil Emil dele af de erfaringer.

Det kræver en vis teoretisk viden og praktisk erfaring at sejle et skib rundt om jorden. Det kan de fleste lære sig. Men det at skulle gøre det samme med andre, er straks mere indviklet. Hvordan får man en flok på 6-8 mennesker til at fungere sammen under meget trange kår, i 36 graders varme og med 1000 sømil til land? Hvordan finder man frem til styrkerne hos den enkelte, og får dem til at præstere bedst muligt under pressede forhold? Hvordan vinder man som skipper den nødvendige autoritet, og hvordan får man sin besætning til at glædes over at skipperen bestemmer det meste?

Emil har aldrig læst en bog om ledelse, men gjort sig nogle erfaringer der har vist sig at holde i den virkelige verden, over 26.000 sømil, mere end 1000 døgn i streg, i blæsevejr, i komplicerede farvande, og med skiftende besætninger undervejs.

Emil er ung, men har taget flere, i ordets bogstavelige forstand, livsvigtige beslutninger end mange ledere når på et helt arbejdsliv. I sit foredrag vil Emil fortælle om at vokse med rollen som skipper, om ansvaret, og lære at leve med tvivlen.